Einde van het schooljaar, tijd voor cijfers

BSc BE mobiliteit

Einde van het schooljaar, tijd voor cijfers

Het is tijd om terug te blikken op het afgelopen collegejaar. Niet qua schoolresultaten, want dat zit wel goed. We blikken terug op een ander vlak, want mijn interesse voor reisgegevens is groot. Ineens kreeg ik het idee om mijn reisgegevens van het afgelopen schooljaar om te zetten in iets tastbaars. Vandaag was de perfecte dag daarvoor. Want hoe presteert de NS eigenlijk in mijn schooljaar? Van de ruim 594 gemaakte reizen heb ik er slechts 6 gehad met een serieuze vertraging van meer dan 30 minuten. Ik heb weinig te klagen gehad over mijn schooljaar.

Te zien is waar ik geweest ben (en dus ook waar niet), welke stations ik het vaakst aangedaan heb (als begin-/eindpunt) en hoe vaak ik uiteindelijk met mijn ov gereisd heb. Vanaf januari zie ik een sterke daling en forse verschuiving in het aantal reisbewegingen. Dat was het moment dat ik echt op kamers zat. Vanaf toen werd Breda mijn uitvalsbasis en namen het aantal reizen richting Rotterdam en Eindhoven alleen maar toe.

Noot: Reizen waar ik van afgezien heb door een stremming staan niet vermeld.

Factsheet-spoorkaart-2015-2016

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.