Nederlandse Spoorwegen

BSc BE mobiliteit

Nederlandse Spoorwegen

Op bezoek bij het hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen, wie wil dat niet? Ik was een van de gelukkigen die al eerder op het hoofdkantoor was geweest voor de NS-Reisplanner Xtra app. Samen met een klasgenoot ben ik deelnemer aan het bètaprogramma voor de reisplanner die steeds verder wordt doorontwikkeld. Terug naar dinsdag 26 april, samen met 24 andere klasgenoten bezochten wij het hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen. Na de overhandiging van de bezoekerspas vervolgden wij onze weg richting het M-lab op de eerste verdieping, waar sprekers Jeroen van de Heuvel en gastheer Niels Herber al klaar stonden met koffie en thee.

We kregen twee presentaties voorgeschoteld. De eerste betrof een presentatie van Jeroen van de Heuvel die loopstroomanalist is voor NS Stations. Hij bekijkt wat looproutes zijn op stations en of die aansluiten bij de huidige situatie van het bestaande station. Vervolgens bekijken zij of het station aangepast moet worden aan de toekomstige situatie. Een zeer interessante presentatie, maar wel regelijk wiskundig. Zeker omdat ik mij liever bezighoudt met voor- en natransport bij openbaar vervoer.

In de tweede presentatie ging het over het beleid van openbaar vervoer in Nederland. Hierbij werd al snel duidelijk dat we, als we over de toekomst praten, grenzen weg moeten gaan denken. De wereld wordt steeds makkelijker bereikbaar en dat gaat de NS ook merken. Tijdens deze presentatie werd duidelijk hoe de NS zijn beleid bepaald voor de toekomst. Een belangrijk onderwerp want de visie op het openbaar vervoer moet eind dit jaar klaar zijn, voordat de campanges beginnen voor de tweede kamer verkiezingen 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.